De gemeenten Nijmegen, Wijchen en Groesbeek organiseren in 2016 de Special Olympics Nationale Spelen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de sluitingsceremonie van de Nationale Spelen 2014, op zondag 15 juni in Heerenveen. Uit het haalbaarheidsonderzoek in de drie gemeenten bleek een groot draagvlak bij inwoners, sportverenigingen en ondernemers. De Special Olympics jury oordeelde in april dit jaar positief over de accommodaties voor sport en verblijf van deze sporters en hun begeleiders. De Special Olympics Nationale Spelen is een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Er is inmiddels een breed draagvlak en veel enthousiasme bij sportverenigingen, zorginstellingen, sporters en vrijwilligers in de drie Gelderse gemeenten om de Special Olympics 2016 tot een succes te maken. Tijdens de Spelen in 2016 komen verschillende sporten aan bod, zoals atletiek, badminton, basketbal, bowlen, judo, paardrijden, voetbal en zwemmen.

De combinatie van de Nationale Spelen 2016 en de 100e editie van de Nijmeegse wandelvierdaagse in 2016 zorgen samen voor een Sportzomer in 2016 in de regio.

Voor de organisatie van de Special Olympics 2016 wordt een aparte stichting in het leven geroepen. Deze stichting staat onder leiding van Floris Tas.

Special Olympics Nederland, onderdeel van Stichting Onbeperkt Sportief, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

3 thoughts on “Organisatie Special Olympics 2016 naar Nijmegen, Wijchen en Groesbeek”
  1. Welcome to Jimmy Choo Heel Shoes Outlet Online Sale shop! Our shop has been for many years in Jimmy Choo Outlet shoes sales, so here you can find the latest designs and hottest styles Cheap Jimmy Choo Shoes! For which every shoe you are looking for, not matter it is classic Jimmy Choo Wedges, exquisite Jimmy Choo Flats or elegant Jimmy Choo Heels, you are sure to find them here! sytoosn18
    jimmy choo shoes outlet http://www.patricia-clark.com/wp-feed2.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.