Samen met collega’s een lekkere jus d’orange met een croissant nuttigen in een ludieke ontbijtbus, die op het werk komt voorrijden. Dat konden collega’s in de regio Arnhem-Nijmegen samen winnen met het mijden van de spits. Natuurplaza in Nijmegen heeft deze uitdaging gewonnen.  Donderdag 19 juni rijdt de Ontbijtbus van SLIM uit de spits om 9.30 uur bij Natuurplaza aan het Toernooiveld voor.  Zij zijn één van de drie winnaars van de Ontbijtbus challenge, een ludieke actie om méér aandacht te vragen voor spitsmijden.

Zowel de Stadsregio Arnhem Nijmegen als directeur Theo Verstrael van SOVON Vogelonderzoek Nederland (onderdeel van Natuurplaza) zijn beschikbaar voor informatie.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Andere winnaars zijn Actys Wonen uit Arnhem en Isatis Groep uit Nijmegen. Zij krijgen hun ontbijtbus op 23 en 24 juni aanstaande.

Miljoenste spitsmijding
In de regio Arnhem-Nijmegen nemen 16.000 mensen deel aan het SLIM uit de spits-project.
Per dag zijn er daardoor ruim 4.000 spitsmijdingen: mensen die vroeger of later naar hun werk of een afspraak gaan. En daardoor lekker kunnen doorrijden. Zo dragen zij bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Arnhem-Nijmegen. Dit jaar wordt de miljoenste spitsmijding van SLIM uit de spits bereikt.

Cadeaus voor punten
Spitsmijders ervaren minder stress en overlast door files. De deelnemers aan SLIM uit de spits ontvangen punten in ruil voor hun bijdrage aan een beter bereikbare regio. Hoe meer zij de spits mijden, des te meer punten zij kunnen verdienen. In de webshop kunnen deelnemers deze punten ruilen tegen cadeaus waaronder regionale producten.

Op www.slimuitdespits.nl is meer informatie te vinden over mogelijkheden om mee te doen.
Of volg @slimuitdespits op twitter.  De spitsmijden app voor de smartphone kan worden gedownload op: www.slimuitdespits-challenges.nl