PAN presenteert voor de tweede keer NIJMEEGSE MUZIEK OP STRAAT in het centrum van Nijmegen. Straatmuziek in een verfrissende nieuwe jas. Bands en muzikanten zijn gevraagd om uit hun omgeving te stappen, hun elektriciteit thuis te laten en voor NIJMEEGSE MUZIEK OP STRAAT hun muziek volledig akoestisch te spelen. Rock, pop, bluegrass, klassieke muziek, indie, singer-songwriter, folk, hiphop, stoner, blues, het is er allemaal, maar dan zonder versterking. Op meerdere plekken in de binnenstad van Nijmegen komt het publiek live muziek tegen tussen 13.00 en 17.00 uur. NIJMEEGSE MUZIEK OP STRAAT is een goede reden om zondagmiddag 29 juni naar de stad te gaan en er een mooie middag van te maken. Een mooie stadswandeling met livemuziek, af en toe pauze voor een drankje en een hapje op een terras of in een van de vele kroegen die Nijmegen kent en vooral genieten van al die vele bands en muzikanten die Nijmegen en omgeving heeft.

Op meerdere plekken rond de Grote Markt, Houtstraat, Ganzenheuvel, Broerstraat, Plein 44 en bij De Blaauwe Hand zullen in 15 bands hun muziek spelen. Hiphop door Jeroentje & Vrienden en Jag & Rei, blues, gospel en country door Paul Heetebrij, gypsy folk door Busy Lizzie, de groovende rock, funk en hiphop van Season Crow, de bloedmooie indie van Basement Dwellers, americana en bluegrass door Under The Roof, het klassieke duo Vladimir Kirasirov & Evgenia Markova, de jonge meiden pop van Obsessed, de rock n roll jonkies The Red Bursted en Medicine Maze, het rockorkest The Naked Sweat Drips, de slepende muziek van Kayser Karel, de feestelijke garagerock van Cock Flavoured Lollypops en de dromerige en rauwe poprock van Mercants of Moments.

Na afloop zijn muzikanten en publiek van harte welkom in Kollektief Kafé De Bijstand om nog na te genieten van NIJMEEGSE MUZIEK OP STRAAT.

Deze tweede editie van NIJMEEGSE MUZIEK OP STRAAT is het prille vervolg van een nieuwe jaarlijkse traditie. Stichting PAN dankt de gemeente Nijmegen, het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Youth In Action Europe, Peer Producties en Kollektief Kafé De Bijstand die het mogelijk hebben gemaakt NIJMEEGSE MUZIEK OP STRAAT te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.