Nijmegen – De selectie waarmee NEC volgens seizoen gaat proberen zich terug te knokken naar de Eredivisie, begint steeds duidelijker te worden. De afgelopen weken zijn gesprekken geweest met een groot aantal spelers van zowel jeugdteams als de eerste selectie van de Nijmegenaren. NEC probeert met een sterke terugval in de begroting, afscheid te nemen van overbodige of duurbetaalde spelers.

Aflopende contracten
Voor veel spelers die afgelopen seizoen al over een aflopend contract beschikten, is komend jaar geen plek meer bij NEC. Het gaat om Koolwijk, Stutter en Castillion, die afgelopen seizoen direct actief waren bij NEC. Ook terugkerende verhuurde spelers Loen, Breuer en Roorda krijgen geen nieuw contract.

Verhuurde spelers
Deze zomer zullen de door NEC gehuurde spelers, Gravenberch(Ajax) en Vermijl(Manchester United) terugkeren bij hun club.

IJslanders vertrekken
Voor twee IJslandse jeugdspelers die bij NEC onder contract stonden, en beschikten over een doorlopend contract, valt het doek. Het gaat om de 18-jarige Adam Arnarson en de 19-jarige Dadi Bergsson. Beide verlaten NEC per 1 juli.

In de komende weken hoopt NEC haar eerste aanwinsten voor het nieuwe seizoen te presenteren.