Nijmegen – De gemeente Nijmegen heeft maatregelen genomen tegen de geluidsoverlast op Via Gladiola tijdens de Vierdaagse. In de afgelopen jaren zijn het aantal vergunningen voor muziek op de afsluitende dag van de Vierdaagse, extreem toegenomen. Dit leidde er toe dat buurtbewoners, publiek en zelfs de lopers zich gingen irriteren. Dankzij de klaagzang van direct betrokkenen gaat nu een einde komen aan de ‘overkill’ aan muziek op Via Gladiola, dat meldt de Gelderlander zondag op de website.

In de komende editie worden nog slechts drie vergunningen uitgedeeld, te weten aan; De Vereeniging, café Sint Anneke en De 4 Heeren. Tien andere vergunningsaanvragen zijn genegeerd. Buurtbewoners mogen wel muziek aanzetten op het eigen balkon, maar deze muziek moet in principe voldoen aan enkele regels met betrekking tot volume.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.