Nijmegen – Gisteravond, 6 uur Nederlandse tijd, werd in Brazilië afgetrapt voor de achtste finalewedstrijd tussen Nederland en Mexico. Met op doel de Groesbeekse trots, Jasper Cillessen, stond voor Nederland een plek in de kwartfinale op het spel. Ook in Nijmegen werd intens meegeleefd. Op het Koningsplein en de Molenstraat was het zoals gewoonlijk erg druk en gezellig rond de wedstrijd, waar het op het Keizer Karelplein juist uitgestorven leek.

Keizer Karelplein (1)

Foto: Jan Polman

Op het normaal drukste verkeersplein van Nijmegen heerste volle rust. Deze foto werd genomen op het moment dat Mexico met 1-0 voor stond, maar een half uur later zou het Keizer Karelplein worden bezet door toeterende auto’s en uitzinnige fans. Nederland won de wedstrijd pas in het slot, met 2-1. Het Keizer Karelplein blijft toch een prachtige plek in Nijmegen!

Op naar zaterdag, wanneer Oranje het mag opnemen tegen Costa Rica, om 22.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.