Jubilerend NeD Tax uit Nijmegen samen met stichting Caldarium in warm bad

Dit jaar bestaat het Nijmeegse bedrijf NeD Tax 10 jaar. Een jaar geleden hebben zij een nevenvestiging geopend in Het Arsenaal. In dit rijksmonument, gelegen in het hart van cultureel Nijmegen, ontvangen zij in een ontspannen ambiance hun relaties. Daarnaast faciliteren zij met deze ruimte de inloopdagen en vergaderingen van Stichting Caldarium.

Oprichtster Karen Koller van Stichting Caldarium is buitengewoon blij met dit initiatief. Karen kent Maurice Horyon van NeD Tax persoonlijk, omdat ze een tijd hebben samengewerkt bij een belastingadvieskantoor. Toen Karen op haar 27ste kanker kreeg veranderde haar carrièreplan, maar zij en Maurice bleven contact houden. Met Stichting Caldarium wil Karen mensen helpen die te maken krijgen met kanker, in hun directe omgeving of bij henzelf. De nazorg is vaak niet optimaal geregeld en versnipperd. De stichting adviseert en biedt lichaamsgerichte therapieën aan om beter te kunnen omgaan met het ziektebeeld en herstel en verwerking tijdens of na de behandeling te verbeteren.

De stichting heeft een unieke 5-strippenkaart ontwikkeld, waarmee de doelgroep kan proeven van de 5 verschillende soorten zorg van het menu, dat Stichting Caldarium aanbiedt. Hiermee kan men passende zorg zelf uitkiezen en de strippenkaart is aan te schaffen voor slechts € 25,-. Karen benadrukt dat de inloopdagen vooral laagdrempelig zijn, het is geen zweverige organisatie en ze verplichten niemand tot iets.

De kans die NeD Tax hen biedt door het faciliteren van de ruimte ervaart Karen als een warm bad, precies het gevoel dat zij ook aan de doelgroep, met de strippenkaart of een informatieve lezing wil meegeven.

Duitslandspecialist NeD Tax bestaat dit jaar 10 jaar en ziet de ondersteuning van stichting Caldarium als een kroontje op hun jubileum. Maurice geeft aan dat zij op deze wijze iets kunnen terug doen voor de Nijmeegse samenleving. Natuurlijk is NeD Tax een commercieel bedrijf, waarvan het zenuwcentrum aan de Kerkenbos zit en op het terrein van de nieuwe hoge school in Kleve, maar de ruimte in Het Arsenaal wordt doelgericht gebruikt voor gesprekken in een ongedwongen sfeer, een ‘neutraal’ terrein. NeD Tax is in de basis een fiscaaljuridisch adviesbureau voor grensoverschrijdende zaken met Duitsland, maar kan met haar inmiddels grote internationale netwerk veel mensen en groepen bij elkaar brengen. Daaruit ontstaan vaak de meest verrassende initiatieven, waar taal- en cultuurbarrières zijn overbrugd.

Beide organisaties nodigen iedereen die interesse heeft uit, om eens te komen kijken in Het Arsenaal en een keer binnen te lopen in de bijzondere ruimte van NeD Tax, voor een prettige ontmoeting en een goed gesprek.

Stichting Caldarium
Stichting Caldarium vindt complementaire zorg bij kanker essentieel. Veelal wordt deze zorg niet vergoed door de zorgverzekeraar, dus biedt de stichting de expertise van een groot aantal deskundigen uit de regio Nijmegen aan. De toegang is zeer laagdrempelig, na de aanschaf van de
5-strippenkaart voor € 25,- kan men proeven aan maar liefst 5 soorten van begeleiding of therapie. Tijdens de inloopdagen in Het Arsenaal kan men in alle rust kennis maken met de stichting en haar aanpak.

NeD Tax
NeD Tax is 10 geleden gestart in de oude Smit trafo fabriek aan de Groenenstraat, als een fiscaal adviesbureau voor grensoverschrijdende zaken. De drie compagnons hebben het in die tijd weten uit te bouwen tot een fiscaaljuridisch adviesbureau waar al 40 mensen uit de regio Nijmegen en Kleve werkzaam zijn. Deze belangrijke regiofunctie wil men graag onderbouwen door de betrokkenheid bij een goed doel als Stichting Caldarium. Kenmerkend is dat heel veel klanten van het eerste uur nog steeds bij NeD Tax klant zijn omdat zij een band voelen, zich begrepen voelen en wellicht omdat NeD Tax een stap richting Duitsland logisch maakt en put uit de ervaring opgedaan bij vele voorgangers met succes (en minder) in het grote Duitse afzetgebied.

Inloopdagen

(Ex)kankerpatiënten zijn van harte welkom om binnen te lopen tijdens de inloopzaterdagen in Het Arsenaal. Een kopje koffie is gratis en misschien vindt u er wel de zorg die bij u past, u vindt er in ieder geval een luisterend oor in een rustgevende omgeving. De eerstvolgende dagen zijn op:
5 juli – 9 augustus – 6 september, op alle zaterdagen van 14:00 tot 17:00 uur.

Op de website van de Stichting staan de thema’s en lezingen die op deze dagen aan de orde komen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.