Op 1 juli opent de gemeente Nijmegen het gesaneerde en heringerichte parkeerterrein Oude Stad bij de Hezelpoort. Zowel het naastgelegen tijdelijke parkeerterrein als het tijdelijk gebruikte hoge deel van het Joris Ivensplein sluiten dan. Het parkeerterrein Oude Stad is zowel voor tijdelijk parkeren als voor zakelijke vergunninghouders bestemd. Het nieuw bestrate parkeerterrein Oude Stad heeft 315 parkeervakken. Er is verlichting en een hekwerk aangebracht, dat aan de kant van de Heselaan begroeiing krijgt. Ook wordt het aantal vrije plaatsen bijgehouden en op de borden van de vorig jaar ingevoerde parkeerroute aangegeven.

Het terrein is vrij toegankelijk; de automobilist betaalt via de parkeerautomaat of met mobiel parkeren. De tarieven zijn vergelijkbaar met die van het Julianaplein: € 2,05/uur, € 7,10 voor een dagkaart en € 0,50/uur voor het lage avondtarief van 18.00-23.00 uur. Een beheerder is overdag en ’s avonds aanwezig.

De gemeente heeft de exploitatie overgenomen van de Stichting Oude Stad. De beheerders behouden via Stichting Wijkwerk hun baan. Het abonnement van Oude Stad is per 1 juli niet meer geldig. De abonnementhouders, grotendeels ondernemers uit het centrum, kunnen hun abonnement omruilen voor een parkeervergunning van de gemeente voor dit terrein, dat binnen de nieuwe vergunningzone U valt. Het eerste jaar is dat voor hetzelfde bedrag, daarna volgens de tarieven van de verordening parkeerbelastingen. De huidige abonnementhouders hebben daar een brief over ontvangen. Ook andere ondernemers in het centrum (vergunninggebieden A, B, C en D) kunnen via de Digitale Balie op nijmegen.nl een vergunning voor zone U aanvragen, in plaats van een centrumvergunning. Aanvullend kunnen ondernemers een abonnement voor een parkeergarage aanvragen.