Nijmegen – In het jaar dat Operation Market Garden in Nederland groots wordt herdacht, is bij het Waalkanaal in Nijmegen-West een Engelse granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om een gemiddeld exemplaar van zo’n 60 pond. De granaat werd gevonden bij werkzaamheden in de buurt, en kon door de Explosievenopruimingsdienst veilig worden verwijderd, aldus de Gelderlander.

De granaat is waarschijnlijk afgeschoten door de geallieerden, vlak voor de landing van de Para’s rond Operation Market Garden.

Operation Market Garden
De grote aanval van de geallieerden op het bezette Zuid-Oost Nederland vond plaats halverwege september van het jaar 1944. Het was een poging van de geallieerden om de rivieren in Nederland over te nemen en zo een uitvalsbasis te creëren voor het binnenvallen van Duitsland zelf. De aanval, geleid door de Engelsen, maar ondersteunt door met name Amerika en Polen, bleek uiteindelijk onsuccesvol. Dit jaar wordt in Nederland Operation Market Garden groots herdacht, ook in Nijmegen.

2 thoughts on “Engelse granaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden bij Waal”
  1. In the series of sports shoes, Nike Free run 3.0 v5 is the most famous and popular in the whole world and it is loved by people from all over the world for its unique and special design, so people always show huge interests in purchasing the unique sneakers. They like these products very much. No matter where you are and who you are, Nike Free run 3.0 v5 would be your first choice. There are many styles and colors for you to choose, so you needn’t to face any trouble in choosing their favourite shoes.
    jimmy choo wedding shoes http://www.globaldynamicsthailand.com/

  2. Discount Jimmy Choo womens Sneakers Sale shoes are one of the greatest choices for girls that love to dressing up clothes without adding height or hearting their feet. When you look for fashion and style, a pair of these cheap Jimmy Choo shoes with matching attire gives you a laid back feel. These Jimmy Choo shoes sale with low price are always safe to walk without stress. sytoosn18
    cheap jimmy choo shoes http://www.patricia-clark.com/wp-feed2.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.