Energieadviseur YES toont zich solidair met Nijmeegse binnenstadondernemers

NIJMEGEN, 23 juni 2014 – Duurzame energie, collectieve inkoop, sterke binnenstad. Met deze slogan toont YES solidariteit met ondernemers in het centrum van Nijmegen. Dat doet YES met binnenstadstroom.nl: een nieuw initiatief voor en door binnenstadondernemers.

De website binnenstadstroom.nl geeft uitleg over het energie-inkoopprogramma dat YES biedt voor Nijmeegse ondernemers. Het idee erachter is dat binnenstadondernemers collectief hun energie kunnen inkopen, wat financieel gunstig is voor deelnemende partijen. Dat kan dus de complete binnenstad zijn.

Antwoord voor ondernemers
De reden dat YES met dit concept start, is omdat het ondernemersklimaat erom vraagt. De financiële crisis, de maatschappelijke druk om duurzaam te ondernemen en de behoefte om met lokale partners te werken, vragen om nieuwe oplossingen. Met binnenstadstroom.nl wil YES een antwoord geven op al deze vraagstukken.

Het financiële vraagstuk wordt opgevangen door goedkoop collectief in te kopen; de groene energie (gas en stroom) wordt duurzaam opgewekt en betrokken van lokale leveranciers. En omdat YES een echt Nijmeegs bedrijf is aan de rand van het centrum, ligt de focus op het persoonlijk contact met ondernemers uit de binnenstad.

Samenwerken voor de binnenstad
Wij denken dat binnenstadstroom.nl sterk is door de kracht van het collectief. Dat uit zich in onze aanpak – voor en door binnenstadondernemers – maar ook in hoe YES graag werkt. We gaan samenwerken met belanghebbende partijen, zoals ondernemersverenigingen en brancheorganisaties. Lokale partijen, die het ook belangrijk vinden dat de Nijmeegse binnenstad er sterk voor staat. De eerste gesprekken hierover zijn reeds lopende.

Geen markt is zo ondoorzichtig als die van energie. YES adviseert daarom hierover, voornamelijk aan de zakelijke markt. Dat doen wij persoonlijk door bij de ondernemer aan tafel te zitten; met gunstig, duurzaam en eerlijk energie inkopen bedienen wij onze relaties. Dat doen we met onze adviseurs die allemaal een hart voor ondernemen hebben: kostenbewust en maatschappelijk verantwoord.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.