De openingstijden van de fietsenstallingen op Plein 44 moeten worden verlengd. Dat stelt D66-raadslid Rachel Brouwer: ‘De stallingen sluiten nu op maandag tot en met woensdag om middernacht, terwijl de films in de drie Nijmeegse bioscopen regelmatig pas rondom middernacht afgelopen zijn. Dat is zonde, want veel mensen parkeren nu hun fiets voor de zekerheid niet in de stalling, maar elders op straat of komen met de auto.’

Gastvrijheid bezoekers en voorkomen overlast
Brouwer viel op dat er ’s avonds vlakbij de autoparkeergarage op Plein 44 veel fietsen worden geparkeerd: ‘Ik vroeg fietsers daarop waarom ze daar parkeerden. Zij vertelden dat ze hun fiets niet in de parkeerstalling zetten, omdat ze bang waren voor een dichte fietsenstalling te staan na een bioscoopbezoek bij Carolus. Bij cafébezoek kun je rekening houden met de sluiting van de stalling, bij de bioscoop ga je natuurlijk niet tien minuten voor het einde van de film weg.’ Met een kleine ingreep is dat probleem opgelost, aldus Brouwer: ‘Als we de stallingen een halfuur langer open houden, zijn we gastvrijer naar bezoekers van de binnenstad en voorkomen we overlast.’

Goed communiceren
Niet alle fietsenstallingen in de stad hoeven langer open, wat Brouwer betreft: ‘De fietsenstalling Plein 44 ligt behoorlijk centraal. Als de gemeente vervolgens goed communiceert dat ook de bezoekers van bijvoorbeeld Lux en Calypso op één plek in de binnenstad hun fiets veilig en bewaakt kwijt kunnen, dan hebben we een heleboel gewonnen aan veiligheid en gastvrijheid in de binnenstad. Een kleine ingreep van de gemeente, een hoop comfort voor bezoekers en bewoners!’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.