Nijmegen – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de omgeving van het Joris Ivensplein in Nijmegen. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en diefstal met geweld.

Dankzij de camera die in de omgeving van het Joris Ivensplein hangt was een medewerker van de Regionale Toezichtruimte (RTR) getuige van een mishandeling c.q. beroving. Deze bedacht zich geen moment en zette direct de beelden door naar de meldkamer, die een auto naar de locatie stuurde.

Daar troffen de agenten het slachtoffer aan, een 35-jarige Nijmegenaar. De dader sloeg op de vlucht, maar na een korte achtervolging wisten zij de man te achterhalen en aan te houden. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het RadboudUMC. Hij is inmiddels weer thuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.