HOOFDDORP, 10 oktober – De politie heeft vrijdagavond van 18.00 uur tot 02.00 uur in samenwerking met diverse partners een grote verkeerscontrole op het terrein van de provincie Noord-Holland gehouden.

Het wegverkeer op de N201 werd gecontroleerd door twee ANPR-voertuigen, waarvan er één opgesteld stond bij de Mac Donalds en de ander op de Weg om de Noord (ANPR: deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld, katvangers etc.).

Hoofddoel van deze verkeerscontrole was het bevorderen van de verkeersveiligheid op de N201, door de weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol en overige verkeersonveiligheden. De N201 is een weg waar regelmatig verkeersongevallen plaatsvinden.

Aan deze controle werkten o.a. mee: het Korps Landelijke Politiediensten, diverse politie honden en hun begeleiders, de Motorrijtuigenbelasting, Douane, Veilig Verkeer Nederland, de Wegenwacht, de Marechaussee, en van politie Kennemerland de diverse specialismen zoals o.a. het BETEX-team, de recherche, de vreemdelingenpolitie, het Milieuteam.

De ANPR-voertuigen checkten de kentekens van de passerende voertuigen en bij elke hit van de ANPR werd dit direct doorgegeven aan de motorrijders van politie en de Kmar, die de betreffende bestuurders naar de controlelocatie brachten. Voertuigen met kleinere technische gebreken werden ook van de N201 afgehaald en konden op de controlelocatie door de Wegenwacht het mankement laten repareren.