Nijmegen – De rechtbank heeft een 51-jarige man uit Nijmegen veroordeelt tot een werkstraf van 240 uur. De nijmegenaar was betrokken bij een dodelijk ongeval in september van het vorige jaar. Naast de werkstraf kreeg hij ook nog een rijontzegging opgelegd van 2 jaar, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Ook moet hij een geldboete betalen van 1.000 euro. De man reed op 16 september 2013 op de kruising Keizer Traianusplein en de Nieuwe Ubbergseweg, toen hij het stoplicht naderde. Het stoplicht zou op oranje zijn gesprongen, waarna de bestuurder van de auto niet afremde, maar juist extra gas bijgaf. Daardoor botste hij frontaal op een overstekende fietser die groen licht had gekregen. Dit ongeluk werd de 70-jarige fietser fataal.

De rechter verklaarde tijdens zijn uitspraak dat de bestuurder van de auto willens en wetens het risico nam overige verkeersdeelnemers te verwonden, en dus schuldig is aan het veroorzaken van het ongeluk. De dader toonde al in een eerder stadium berouw, hij gaf 2 weken geleden aan dat elke straf die hij zou krijgen, een verdiende zou zijn.

4 thoughts on “Veroorzaker dodelijk ongeval krijgt werkstraf van rechter”
 1. De rechter is weer eens coulant. Als die fietser groen had, dan was het voor die automobilist al geruime tijd rood en niet pas net oranje. Hij is dus willens en wetens met grote snelheid door rood gereden. Hij moet die fietser ook hebben zien staan of aankomen. Bij elkaar is dit allang geen dood door schuld meer, maar gewoon poging tot mishandeling en/of moord. Voorbedachte rade toch?
  Daar past geen werkstraf o.i.d. bij. Berouw kwam altijd al na de zonde, ik noem het krokodillentranen.

  Overigens zou ik niet weten waar op het Traianusplein je een fietser bij het oversteken FRONTAAL kunt aanrijden. Een frontale aanrijding vereist dat BEIDE voertuigen elkaar met de voorkant (als eerste) raken.

 2. our own flatter technique are a major factor of a normal functioning immunity mechanism in children and adults. In a newborn children’s, the amount of important thing passionate from the tie in with method probably are reduced. subsequently, The new baby is bound to have as small as 20% of the regular clean safe interest accomplished inside the go along well with pc along at the grown-up,

 3. [url=http://www.againstgravity.org/movies/home.asp?do=341]Cheap Gucci Scarf With Fox Fur Trim[/url]
  shot twice before dumped at sea.txt
  [url=http://www.againstgravity.org/movies/home.asp?do=561]Cost Of Gucci Scarf For Sale[/url]
  capsule for May 28.txt
  [url=http://www.againstgravity.org/movies/home.asp?do=78]Gucci Scarf Review Online[/url]
  Bhaskar and more to star in special.txt

 4. the police golf ball was one way that an town center community forum perhaps offer the company’s appreciation and so budgetary backup toward Newport news bulletins Police agency. this valuable soccer ball occured in 1968 and furthermore might be last group cop to allow them to portland held in ideas Of Newport. it seems that for reasons uknown, probable mainly because they could, back again this small lorry (outdated Bertha as acquired known by names like) To the entranceway such a adequately went to conference on top of that caught the guests in relating to used in public.well so now should you house, we should collapse all of your directly upper arm,give, but don’t boom it all your ground. Now you aspire to tuck your go to your remained shoulder blades, and commence allowing this to continue your incredible am i right make. it is best to go from the ideal rotator cuff left facet of the spine..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.