Nijmegen – Een 20-jarige vrouw uit Nijmegen is door de rechter veroordeelt tot een werkstraf van 120 uur. Daarnaast krijgt ze een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden over de periode van 2 jaar. In augustus 2013 ging de vrouw haar ex-man te lijf met een aardappelschilmesje, waarbij de man een flinke wond in de borststreek opliep. De ex-man heeft daarbij flink letsel opgelopen. Hij heeft zichzelf wel verdedigt, door de vrouw 2 maal te slaan. Voor deze actie van zelfverdediging is de man vrijgesproken door de rechtbank.

Naast de zelfverdediging stond de man nog terecht voor bedreiging van zijn ex-vrouw, daarover waren meerdere verklaringen binnen gekomen. De rechter heeft deze aan de kant geschoven, omdat twijfel bestaat over de juistheid van deze verklaringen. De vrouw moet zich laten behandelen met een proeftijd van 2 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.