Ruim vijftig mensen doen aangifte van diefstal bij Dancefestival Drift, vermoedelijk bende actief

Nijmegen – Bij het Dancefestival Drift is mogelijk een bende actief geweest, en zij hebben een behoorlijke slag geslagen. Bij cultuurcentrum De Vasim waren na afloop van het festival ruim 50 mensen hun mobiele telefoon, tasje, zonnebril of telefoon kwijt. Volgens de organisatie van Drift is het kwijtraken van persoonlijke bezittingen nog nooit op dergelijke grote schaal gebeurd, en de organisatie vermoedt dan ook dat er een bende actief is geweest. Ook een bestuurslid van Drift zelf is overvallen, zijn mobieltje is gejat. De waarschijnlijke dader maakte na het festival een foto met de telefoon, gemaakt in de Nijmeegse wijk Malvert.

Of de dader(s) uit deze wijk of de omgeving hiervan komen, is twijfelachtig. Verhalen over rondtrekkende (met name) oost-Europese bendes zijn niet onbekend. De organisatie van Drift doet een oproep aan slachtoffers aangifte te doen bij de politie.

De komende periode zullen in Nijmegen meerdere festivals en activiteiten plaatsvinden, en dus zijn mensen die daar heen gaan gewaarschuwd.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.