Nijmegen – Het zijn donkere tijden voor NEC. De club degradeerde op pijnlijke wijze naar de Eerste Divisie, en moet nu financieel de eindjes aan elkaar knopen. Daarbij hielpen de berichten van de afgelopen weken ook al niet. De geldschieter van NEC, Boekhoorn, besloot voorlopig niet langer zijn geld te steken in de Nijmeegse profclub. Daar bovenop komen nog de terugloop is sponsorinkomsten, als logisch gevolg van de degradatie. Een grote schoonmaak, zowel in de spelersgroep als op kantoor, is nodig bij NEC. De helft van het aantal medewerkers dat NEC telt kon zijn koffers pakken, en nu lijkt ook het grootste gedeelte van de spelersgroep aan de beurt te zijn.

Vanochtend kwam naar buiten dat zeker 16 spelers NEC gaan verlaten. Voor de Nijmegenaren is het belangrijk afscheid te nemen van duurbetaalde (met name) buitenlandse spelers. Deze spelers dringen zelf ook aan op een vertrek uit Nijmegen. De transferwaarde van deze spelers is aanzienlijk gedaald na de degradatie, maar NEC moet in deze financieel penibele periode eieren voor haar geld kiezen. Hoe de selectie na het vertrekken van zoveel spelers verder gaat, is niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat jeugdspelers vervroegd doorstromen en transfervrije spelers worden gehaald van andere clubs in binnen- en buitenland. NEC heeft aangegeven ook volgend jaar door te willen met de huidige trainer, Anton Janssen.

Er was ook nog relatief positief nieuws. NEC heeft voor het nieuwe seizoen al liefst 3.000 seizoenkaarten verkocht en de supporters geven daarmee het juiste voorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.