NEC ontsnapt aan directe degradatie en heeft alles weer in eigen hand

Amsterdam/Nijmegen – NEC is zaterdagavond op een haartje na ontsnapt aan directe degradatie. De Nijmegenaren moesten op bezoek bij Ajax, terwijl Roda JC uit speelde bij Go Ahead Eagles. Voor Go-Ahead Eagles stond er niks meer op het spel, en dat werd tijdens die wedstrijd ook duidelijk. Roda JC kwam al vroeg op voorsprong en gaf deze voorsprong ook niet meer weg. NEC moest aan de bak voor minimaal een punt, en die kreeg het uiteindelijk ook. Jahanbakhsh bewees zijn waarde voor NEC, hij viel pas na rust in, maar nam beide goals van NEC voor zijn rekening in het 2-2 gelijke spel in de Amsterdam Arena.

Leiwakabessy was al vroeg in de wedstrijd ongelukkig met een eigen doelpunt, NEC leek daarna vooral onmachtig en angstig. Ook Ajax vond het allemaal wel best, het tempo in de wedstrijd was extreem laag, maar NEC wist eigenlijk geen moment aanspraak te maken op een doelpunt.

Na rust was het beeld niet veel anders. Tot de 74e minuut viel er in de Arena weinig te genieten, tot het moment waarop Jahanbakhsh van afstand besloot te schieten. Vermeer werd daardoor verrast en de stand werd gelijk getrokken. NEC ging daarna zelfs op zoek naar meer, maar dat bleek dom. Na een counter van Ajax kon Bojan de 2-1 aantekenen. Het verzet van NEC was echter niet gebroken, en 2 minuten voor tijd scoorde Jahanbakhsh opnieuw door knap over keeper Vermeer te stiften. Aan het doelpunt ging twijfelachtig verdedigend werk van Ajax vooraf.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam NEC nog eenmaal heel goed weg. Siem de Jong had de bal voor het intikken, maar faalde. Daardoor viel er in Nijmegen en omstreken eindelijk weer iets te vieren. NEC mag nu zelf bewijzen dat het goed genoeg is voor de Eredivisie. Aanstaande donderdag mag de ploeg van trainer Janssen op bezoek bij Sparta in Rotterdam. Zondag ontvangen de Nijmegenaren Sparta thuis.