Nijmegen – De dag nadat NEC is gedegradeerd uit de Eredivisie, de rook is opgetrokken. Wat overblijft? Een hoop emoties, een financiële domper en uiteraard een enorme sportieve val voor Nijmegen. De club die al meer dan 20 jaar in de Eredivisie speelde, moet het volgend jaar doen met de Jupiler League. Een pijnlijke, maar achteraf gezien, terecht gevolg van een matig seizoen. Nadat NEC eerder deze week al verloor bij Sparta, was het gisteren nog erger gesteld met de Nijmeegse equipe. Het werd in het eigen Goffert Stadion liefst 1-3 voor de gasten uit Rotterdam.

Al in de eerste helft werd het duel beslist. NEC probeerde het spel te maken, maar Sparta maakte de doelpunten. Al na 5 minuten moest NEC aankijken tegen een achterstand, 0-1. De Nijmegenaren wisten toen al dat ze er 3 moesten maken, en zochten veelvuldig de aanval. Het mag gezegd worden dat NEC ook geen geluk had, met een bal van de lijn en een bal op de paal van NEC, wilde de bal er niet in. Aan de andere kant was dit wel anders. Sparta kon dankzij een blunder van de keeper van NEC uitlopen naar 0-2, en vlak voor rust viel ook nog de 0-3. Het was voor enkele mensen al het moment om huiswaarts te keren.

De 2e helft was net iets beter van NEC, en de 1-3 viel dan ook. Maar verder dan dat kwamen de Nijmegenaren niet. Het laatste fluitsignaal was het signaal om emoties te uiten. Een groepje supporters van NEC besprong het veld en sloopte kuipstoeltjes uit het stadion. Buiten werden de catacomben van het stadion bestormd en was de inzet van ME nodig. Voor Nijmegen is de degradatie uit de Eredivisie een harde klap die zowel financieel als sportief volgend seizoen moet worden opgevangen. Een zware klus.

3 thoughts on “NEC gedegradeerd, deel supporters kan emoties niet verkroppen”
  1. Jimmy Choo Women Boots Sale designed for excellent ease and the warmth that your feet need during winter days. This is the perfect footwear that gives you the comfort and relief, even with the all day use. Buy a pair for yourself or your friends also as this will give both you and them the comfort during the whole day of walking and playing around. These fabulous styles with discount price in winter boots are definitely a must have for you and your friends. sytoosn18
    jimmy choo shoes sale http://www.enlodados.com/wp-feed.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.