‘Koppenrollen’ bij NEC begonnen, technisch directeur op schopstoel

Nijmegen – De technisch directeur van NEC, Edo Ophof, krijgt een paar dagen bedenktijd van de club om te overwegen of het nog zin heeft aan te blijven. Ophof is eindverantwoordelijke voor de aankopen die bij NEC worden gedaan, het team dat hij afgelopen seizoen samenstelde degradeerde. Daarom lijkt het logisch dat de technisch directeur de eer aan zichzelf houdt. Echter heeft Ophof ook enkele goede aankopen gedaan. Zo was de Schotse spits Higdon vaak doeltreffend bij de Nijmegenaren, en was Jahanbakhsh geen onaardige aankoop.

Toch kan na afloop van het seizoen gesteld worden dat het team niet in balans was. Met name het verdedigende blok van NEC schoot in het afgelopen seizoen te kort, de Nijmegenaren kregen in 34 wedstrijden liefst 82 doelpunten tegen, veruit het meeste van alle Eredivisie-teams. Ook de nieuwe keeper Johnsson maakte in sommige wedstrijden enkele beslissende fouten, onder andere nog in de play-offs afgelopen zondag tegen Sparta. Daarbij moet echter worden gezegd dat hij NEC af en toe ook heeft gered, en tevens in de wedstrijden waarin hij blunders maakte, niet bepaald werd geholpen door de 3 linies voor hem.

De directeur van NEC, van Ingen, wil nog altijd niet denken aan opstappen. Ook hij mag verantwoordelijk worden gehouden voor de matige resultaten, maar voorlopig is hij bezig met het zagen aan de stoelpoten van zijn collega’s.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.