Nijmegen – De inzet van politie rondom wedstrijden van NEC uit Nijmegen, is in het afgelopen seizoen bijna verdubbeld ten opzichte van een seizoen daarvoor, aldus burgemeester Bruls. Volgens Bruls is deze verdubbeling ‘buiten alle proporties’ en ‘niet meer uit te leggen’. Begroot waren door de gemeente Nijmegen zo’n 4.000 manuren voor de politie, dit is uitgekomen op 8.000 manuren, en dan is een recherche-onderzoek naar enkele supporters nog niet eens meegerekend.

Vooral de 2e seizoenhelft was het voor de politie aanpoten. Met de week dat degradatie dichterbij kwam, nam het aantal incidenten ook toe. Voor volgend seizoen wil burgemeester Bruls afspraken maken met de nieuwe Nijmeegse coalitie, om nog zo’n seizoen achterwege te laten. NEC speelt volgend seizoen echter een divisie lager, waardoor de politie-inzet waarschijnlijk sowieso wel omlaag kan.

Echter blijkt een dergelijke politie-inzet alleen in Nederland een probleem. In omliggende landen, zoals Duitsland, is de politie-inzet veel massaler en wordt hier ook niet op bezuinigd. Daardoor vonden daar de afgelopen jaren ook veel minder incidenten plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.