Nijmegen – Helicon VMBO Groen Nijmegen organiseert op 23 mei aanstaande van 16.00 uur tot 19.00 uur een bazaar voor het Keniaanse weeshuis Furaha. De bazaar wordt gehouden op school, Marga Klompélaan 37 in Nijmegen.

Mevrouw Burgers, docent aan onze school, is in de zomer van 2011 aan de slag gegaan als vrijwilliger in een weeshuis in Kenia. Toen zij weer terug was in Nederland heeft zij de stichting Furaha Orphans Kenia opgezet (www.furaha.nl). Ze probeert geld in te zamelen om deze weeskinderen een beter leven te geven. Als school vinden wij dat een heel goed doel en daarom organiseren we deze bazaar.

Tijdens de bazaar zijn er o.a. tweedehands spulletjes, cupcakes en lekkere hapjes te koop. Ook is er een bloemenbazaar waar bijvoorbeeld zelfgekweekte planten verkocht worden. De opbrengst van deze bazaar gaat volledig naar het goede doel.

 

Mamahuis
De bazaar van vorig jaar heeft ruim € 3.000,- opgebracht. Met dit geld zijn de schoolgebouwen geverfd en is een supermooie groentetuin en groentekas gemaakt. Dit jaar willen we geld inzamelen om voor de weeskinderen een echt huis te bouwen. De kinderen slapen nu in hun school in twee klaslokalen. Het huis moet een echt familiehuis worden voor de weeskinderen. Voor dit ‘mamahuis’ is veel geld nodig.
Haar eraf!
Leerlingen gaan tot en met 23 mei oude kleding, lakens, dekens, gordijnen, knuffelbeesten, schoenen, riemen, handtassen en oude mobieltjes inzamelen. Verder organiseren we een sponsorloop en zal dhr. Verwaaij, docent aan onze school, zijn hoofd laten kaalscheren voor het goede doel! Na afloop van de bazaar is er voor de leerlingen van de school een schoolfeest.