Nijmegen/Gelderland – Als het aan de provincie Gelderland ligt, start de Giro d’Italia in 2016 in deze provincie. De gedeputeerde uit de provincie Gelderland trad naar buiten met deze uitspraak, nadat de organisatie van de Giro d’Italia gisteren bekend maakte de start weer in Nederland te willen houden in 2016. Het zou dan in Nederland gaan om een driedaags evenement, een ploegentijdrit, proloog en etappe. Door als Gelderland zijnde mee te dingen, kan de provincie zichzelf weer op de kaart, als een ware fietsprovincie. Tevens zal het een boost kunnen geven aan de toerisme en economie in de provincie Gelderland.

De Giro d’Italia startte twee keer eerder in Nederland. In 2002 vond de start plaats in Groningen, in 2010 in Amsterdam, en nu komt hij dus weer naar Nederland. De grote wielerevenementen vinden wel vaker plaats in het buitenland, zo zal in 2015 de Tour de France van start gaan in Utrecht. Dit jaar ging de Giro d’Italia, die nog steeds bezig is, van start in Noord-Ierland. Ook daar verbleef het wielerpeloton drie dagen, alvorens terug te vliegen naar Italie.

Mocht de Giro d’Italia in Gelderland van start gaat in 2016, dan is het echter de vraag of dit in Nijmegen zal gebeuren. Inmiddels heeft Apeldoorn ook al gelobbyd naar die eer.

One thought on “Gelderland in de race voor start Giro d’Italia 2016”
  1. Voordat u gaat staan juichen bij dit jubelende bericht. De meeste grote sportevenementen zijn helemaal geen garantie voor een economische boost of iets dergelijks. De meeste steden moeten zelfs geld uit andere potjes halen om de kosten (die gaandeweg altijd oplopen) te kunnen dekken. Wilt u hier graag voor gaan opdraaien? Er is een kleine groep die hier beter van gaat worden en daar hoort u waarschijnlijk niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.