Het prachtig gerestaureerde fort in Doornenburg is in het Hemelvaartsweekend extra geopend. Op Hemelvaartsdag en op zondag 1juni is het fort geopend van 12 tot 17 uur.
Entreeprijzen (incl. 1 consumptie):
4 tot 13 jaar € 2,50
13 jaar en ouder  € 5,00

Op zondag 1 juni kunnen bezoekers tussen 12 en 15.30 uur deelnemen aan een rondleiding met gids ( € 1,00 extra). Groepen alleen op aanvraag.
Neem voor een rondleiding met een groep of op een andere dag, contact met ons op via info@fortpannerden.eu
Tijdens het fortseizoen van april tot eind oktober 2014 is Fort Pannerden te bezichtigen op iedere eerste en derde zondag van de maand van 12 tot 17 uur.
En in de zomervakantie (van 15 juli tot 28 augustus) ook iedere dinsdag en donderdag van 12 tot 17 uur.

Beleef natuur, cultuur en avontuur op het grootste Rijksmonument van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Fort Pannerden is één van de ruim 20 locaties van de Hollandse Waterlinie. Fort Pannerden is namelijk het slot op de waterkraan van de Hollandse Waterlinie. Vroeger kon een deel van Nederland onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. Het fort moest voorkomen dat het Pannerdensch Kanaal afgedamd werd. Tegenwoordig ligt het fort in een prachtig natuurgebied waar je deze bijzondere geschiedenis volop kunt beleven. Laat je verrassen! Kinderen kunnen gratis een speurtocht doen, zich laten schminken, een schot wagen met het waterkanon of soldaatjes bekogelen in de soldatenballenbak. Tevens zijn er op deze dag demonstraties van een smid, unieke exposities, films en iedereen kan onze nieuwe aanwinsten bewonderen.

Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Heeft u moeite om te fietsen of te wandelen?  Maak dan gebruik van het speciale gratis vervoer dat tijdens deze open dagen tussen de Sterreschans en het fort pendelt.
Dus Fort Pannerden is een gezellig dagje uit voor iedereen: volwassenen en kinderen.

Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV  Doornenburg
Meer informatie: www.fortpannerden.eu