Nijmegen – Een nog maar 18-jarige Nijmegenaar heeft van het Openbaar Ministerie een strafeis te horen gekregen van 5,5 jaar. De jongeman heeft zich reeds schuldig gemaakt aan twee straatroven, een gewelddadige winkeldiefstal en een woninginbraak bij een hoogbejaarde man. De verdachte wordt gezien als een gevaar voor de samenleving en mensen op straat. De straatroven gingen gepaard met veel machtsvertoon, de verdachte van Armeense afkomst hield zijn slachtoffers onder schot met een pistool, en wist hen portemonnees en telefoons afhandig te maken.

Toen de verdachte in de kraag werd gevat door de politie, vertoonde hij weinig berouw. In het politiebureau maakte hij zich schuldig aan vernielingen en verklaarde hij dat, wanneer hij vrij zou komen, precies hetzelfde opnieuw zou doen. Tijdens de zitting waren de woorden van de verdachte milder, hij verklaarde veelal onder invloed van drank en drugs te zijn tijdens zijn laffe daden, en beloofde beterschap. Of hij die kans snel zal krijgen is de vraag. Op 21 mei volgt de uitspraak in deze zaak.

2 thoughts on “18-jarige Nijmegenaar krijgt strafeis van 5,5 jaar te horen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.