Seizoen Matrixx Magixx afgelopen

Wijchen – Voor Matrixx Magixx is het basketbalseizoen afgelopen. De Wijchenaren moesten gisteren in de eigen Arcus winnen van de Den Helder Kings om uitzicht te houden op de volgende ronde, maar redden het in eigen huis uiteindelijk niet. Bij rust was de stand nog 38-39, direct na rust werd de wedstrijd in het voordeel van Den Helder beslist. Het seizoen was nog goed begon, gaat daarmee als een nachtkaars uit voor de Wijchenaren.

Den Helder was zondag, evenals de donderdag daarvoor, beter op schot van buiten de cirkel. Ook waren de gasten uit Den Helder veel scherper vanaf de vrije worpen. Richard was bij de Matrixx Magixx uitstekend in vorm, maar kon een nieuwe nederlaag niet voorkomen. Een uitstekende opening werd opgevolgd door een matig vervolg. In het 3e kwart kon Den Helder definitief uitlopen naar een voorsprong, en het gaf deze niet meer weg.