De gemeenten in de regio Nijmegen (Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen) werken vanaf juni 2014 met een nieuwe leverancier en dienstverlener voor de Wmo hulpmiddelen: Medipoint | Ligtvoet. Dit bedrijf levert vanaf 1 juni 2014 hulpmiddelen zoals scootmobielen en rolstoelen aan mensen die van hun gemeente een Wmo-voorziening toegekend hebben gekregen.

Aanbesteding
De gemeenten in de regio Nijmegen hebben samen een zorgvuldige afweging gemaakt. De aan te bieden kwaliteit aan hun klanten stond daarbij voorop. Uiteindelijk is een contract afgesloten met Harting-Bank, die onder de regionaal bekende naam Medipoint | Ligtvoet de Wmo-hulpmiddelen in de regio gaat leveren.

 

Medipoint | Ligtvoet
Medipoint | Ligtvoet heeft een volledig geoutilleerde vestiging, met een showroom en technische werkplaats aan de Kerkenbos 1010 in Nijmegen. De servicedienst voert de reparaties bij de klanten thuis of onderweg in de regio uit. Medipoint en Ligtvoet maken onderdeel uit van Medux. Medux is de overkoepelende naam van een groep bedrijven die een positieve bijdrage levert aan de zelfstandigheid en verzorging van mensen met een functiebeperking.

 

Wmo-hulpmiddelen
De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) regelt een samenhangend aanbod van zorg- en welzijnsvoorzieningen die gemeenten verstrekken aan mensen die zorg of extra ondersteuning nodig hebben. Binnen de Wmo worden onder andere de volgende hulpmiddelen verstrekt: scootmobielen, rolstoelen, elektrische rolstoelen, tilliften en douchehulpmiddelen.

 

Overgangsperiode
Op dit moment worden de Wmo-hulpmiddelen in de regio Nijmegen geleverd door de bedrijven Welzorg en Beenhakker. Vanaf 1 juni 2014 worden de nieuwe aanvragen uitgevoerd door Medipoint | Ligtvoet. Klanten die al een hulpmiddel hebben, mogen dat gewoon houden.

Klanten met een Wmo-hulpmiddel dat geleverd is door Beenhakker worden binnenkort door Medipoint | Ligtvoet bezocht om kennis te maken. Medipoint | Ligtvoet neemt de activiteiten van Beenhakker per 1 september 2014 over. Na 1 september verloopt de service dienstverlening via Medipoint | Ligtvoet. Klanten uit de gemeente Nijmegen met een Wmo hulpmiddel dat geleverd is door Welzorg worden vanaf 1 juni 2014 door Medipoint | Ligtvoet bediend. Voor klanten uit de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Wijchen met een Wmo-hulpmiddel dat geleverd is door Welzorg wijzigt er niets. Klanten blijven gewoon van de servicedienstverlening van Welzorg gebruik maken voor reparaties en onderhoud.

De gemeenten sturen klanten voor wie er wat verandert een brief met meer informatie.

De gemeenten gaan uit van een goede samenwerking met de nieuwe leverancier en willen het eventuele ongemak vanwege deze overgang voor alle klanten tot een minimum beperken.