NEC manoeuvreert zichzelf in kwetsbare positie

Nijmegen – NEC heeft zichzelf gisteren niet veilig kunnen spelen voor de play-offs tegen degradatie. In het eigen Goffertstadion verloren de Nijmegenaren volstrekt kansloos met 2-5 van FC Twente. Niet alleen pakte NEC dus geen punt, ook voor het doelsaldo was de wedstrijd zondagmiddag dramatisch. De ploeg van coach Anton Janssen begon wervelend aan de wedstrijd, en kwam na een minuut al op een 1-0 voorsprong. Maar opnieuw wist NEC de verdediging niet op slot te gooien, Twente kreeg bij tijd en wijlen alle ruimte om door de verdediging van NEC te combineren, met name in de 2e helft werd dit pijnlijk duidelijk.

Bij NEC ging gistermiddag opnieuw nogal wat mis. Castillion bewees opnieuw zijn waarde door al vroeg en knap te scoren. Maar misschien was die vroege voorsprong voor NEC juist wel negatief voor de wedstrijd. NEC zocht direct de verdedigende stellingen op na de vroege 1-0, en dit resulteerde in een trage wedstrijd zonder dat NEC nog aanspraak mocht maken op kansen. Na een half uur spelen besloot Rens van Eijden Twente een handje te helpen, hij liep op onverklaarbare wijze volledig onder de bal door, waarna Ebicilio Nielsen makkelijk mocht passeren en de 1-1 liet aantekenen. Ondertussen had Promes pech bij een inzet die vol op de paal belandde.

Na rust was NEC nergens meer, de ploeg werd als makke lammetjes naar de slachtbank geleid door de Tukkers. Binnen 5 minuten tijd liep Twente uit van 1-1 naar 1-4, waarbij Gentenaar bij de 1-3 ook niet vrijuit ging. Corona namens Twente en Jahanbakhsh voor NEC(blunder Marsman) beslisten de wedstrijd in 2-5.

De supporters konden opgelucht ademhalen, Roda JC verloor op eigen veld met 1-2 van FC Groningen, waardoor het gat tussen NEC en Roda 3 punten blijft. Het doelsaldo van de ploeg uit Kerkrade is echter dermate beter, dat NEC zich serieus zorgen moet maken. NEC speelt volgende week haar laatste wedstrijd in de Arena, terwijl Roda JC uit speelt tegen Go Ahead Eagles.