Matrixx Magixx verliest concentratie in 3e kwart en verliest eerste treffen met Den Helder

Den Helder – Matrixx Magixx is er gisteravond niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de play-offs, uit bij Den Helder, te winnen. De Wijchenaren wisten de eerste 2 kwarten knap te winnen, maar in het 3e kwart ging het mis. De wedstrijd kwam traag op gang, in het eerste kwart kwamen de teams gezamenlijk niet verder dan 25 punten, waarvan 14 voor Matrixx Magixx. De ruststand na 2 kwarten was 30-35 voor de limoengroenen. Direct na rust leek er wat in thee te zijn gedaan bij Den Helder, want Matrixx Magixx werd bij tijd en wijlen overlopen in het 3e kwart. Uiteindelijk werd het 77-65 voor Den Helder.

Wat Matrixx Magixx in de eerste 2 kwarten liet zien, kon worden gezien als een serieus signaal. De ploeg hield Den Helder goed in bedwang, en was zelfs de betere. De Matrixx Magixx werden gesteund door een tiental supporters die op deze doordeweekse avond meegereisd waren vanuit de omgeving Nijmegen. Zij zien Matrixx Magixx een goede wedstrijd spelen. Maar de rust doet de Wijchenaren geen goed. Na rust gooien de Kings uit Den Helder er enkele fraaie 3-punters in. Matrixx Magixx probeert nog wel aan te haken, maar het 3e kwart gaat kansloos verloren. Met 58-52 beginnen beide teams aan het 4e kwart, maar in het 4e kwart komen de mannen van Schuur maar niet dichter bij Den Helder, dat met een kleine 2 minuten speeltijd op 10 punten voorsprong komt. Daarmee is de wedstrijd wel gespeeld.

Matrixx Magixx mag zondag in het eigen topsportcentrum Arcus proberen de schade te herstellen en op gelijke hoogte te komen.