Matrixx Magixx laat kans op aansluiting voor plek 5 liggen

Wijchen – Matrixx Magixx is er woensdagavond niet in geslaagd dichterbij plek 5 (Leiden) te komen. De ploeg van coach Michael Schuurs verloor in eigen huis nipt van Aris Leeuwarden(76-78). Aan de kant van de Friezen vielen 2 spelers in buitengewoon positieve zin op, Theus en Healy waren goed voor respectievelijk 25 en 21 punten, en namen dus samen meer dan de helft van de punten van Aris op hun rekening. Thijs Vermeulen was bij Matrixx Magixx de enige speler die daar daadwerkelijk iets tegenover kon stellen.

Het verschil zat hem woensdagavond vooral in het verdedigende spel. Aris Leeuwarden was goed voor 11 steals, daartegenover stonden de Magixx met ‘slechts’ 5 steals. Maar zoals de eindstand al doet vermoeden, waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. De ruststand was minimaal in het voordeel van de Wijchenaren, 40-39.  In het 1e kwart waren maar liefst 7 driepunters te genieten. In het 2e kwart was het echt nek-aan-nek, geen van beide teams nam een voorsprong groter dan 3 punten.

Na het 3e kwart was de stand zelfs helemaal gelijk. En dus moest de beslissing worden gebracht in het 4e kwart. Aris Leeuwarden was in staat tot een gaatje van 5 punten voor, maar Vermeulen bracht met een belangrijke 3-punter de spanning terug. Met 2 punten voorsprong voor Aris was het Richard die namens Matrixx Magixx een alles of niets poging deed, maar zijn schot van buiten de cirkel mistte doel. Zodoende nam Aris de punten mee naar Leeuwarden.

Voor Matrixx Magixx zit er dus niks anders op dan de 6e plaats, zij mogen zich op gaan maken voor een confrontatie in de play-offs tegen, naar alle waarschijnlijkheid, Den Helder.