Matrixx Magixx deelt psychologische tik uit aan Leiden: 85-84

Wijchen – In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, in het Arcus tegen Leiden, heeft Matrixx Magixx een knappe zege behaald. Het was een wedstrijd met 2 gezichten, de Magixx heersten voor rust, Leiden deed dit na de onderbreking. In het Arcus liep het donderdagavond niet warm met supporters, het bleef bij een halfgevuld topsportcentrum. Maar de mensen die er waren, kregen een mooi toetje als pre-afsluiter van het reguliere seizoen.

Bij Leiden viel in de eerste minuten Mohammed Kherrazi op, hij scoorde de eerste 5 punten. Matrixx Magixx sloeg echter vanaf een 4-9 achterstand genadig hard toe. Het knokte zich van een achterstand terug tot een voorsprong van 19-11. Ook in het 2e kwart had Matrixx Magixx een licht overwicht, maar over het algemeen bleven de teams dicht bij elkaar staan. De teams gingen rusten met een keurige 42-35 voorsprong voor de Wijchenaren.

Na de onderbreking was het verhaal omgekeerd. De beslissende momenten vielen ineens de kant van Leiden op. Leiden wint het 3e kwart met 18-22 en brengt de ploegen dichter tot elkaar met een 60-57 stand op dat moment. Ook in het 3e kwart doet Leiden al het mogelijke om terug te komen, en dus lukt ook aardig, al blijft het veelal stuivertje wisselen. Met 84-84 op de borden krijgt Matrixx Magixx 2 vrije worpen genomen door Richard. Er staan nog 3,8 seconden op de klok. Richard mist de eerste vrije worp, maar de 2e maakt hij koelbloedig af, en zo wint Matrixx Magixx thuis van Leiden met 85-84.

Matrixx Magixx lijkt langzaam aan weer wat beter in vorm te komen richting de play-offs. De ploeg uit Wijchen mag alvorens nog eenmaal op bezoek bij het ijzersterke Groningen, die ruim bovenaan eindigt in de reguliere competitie.