Nijmegen – Gistermiddag hebben bij het politiebureau achter het station sympathisanten van de opgepakte krakers in de 2e Walstraat in Nijmegen een lawaaidemonstratie gehouden. Ze deden dit op perron, pal achter de cellen waar de opgepakte krakers worden vastgehouden. De sympathisanten waren met zo’n 25 mensen, ze hadden voornamelijk potten en pannen bij zich, om een duidelijk signaal af te geven. De sympathisanten zijn het niet eens met het feit dat de krakers op gedane wijze op zondagavond uit het gekraakte pand aan de 2e Walstraat zijn gehaald. Er zou daarbij flink wat machtsvertoon zijn gebruikt.

Een buurman van het pand aan de 2e Walstraat bevestigt dat de politie bij de inval buitensporig geweld ten tonele bracht. Het pand dat is gekraakt staat al jaren leeg, en wordt matigjes onderhouden.