Nijmegen – Bij de ontruiming van een kraakpand aan de 2e Walstraat in Nijmegen zijn gisteravond schermutselingen uitgebroken, daarbij raakte 1 agent gewond en zijn vernielingen aangericht. De politie heeft 10 personen aangehouden. Rond de klok van 22.00 uur ging de politie poolshoogte nemen bij een pand dat volgens een anonieme tip gekraakt zou zijn. Ter plaatse werd een agent aangevallen door een van de krakers, die daarbij een fietspomp gebruikte.

Terwijl de politie het pand binnenviel, stak een andere persoon 2 banden van de politiewagen lek. Hij is aangehouden, evenals een andere persoon die in de straat slechts op de uitkijk stond en zich niet kon legitimeren.

Beide kampen beschuldigen elkaar nu van overmatig gebruik van geweld. Bij de ontruiming van kraakpanden komen wel vaker incidenten voor.

One thought on “Kraakpand in 2e Walstraat ontruimt, politieagent gewond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.