Nijmegen – De politie heeft dinsdagochtend vijf Nijmegenaren aangehouden in de leeftijd van 19 t/m 66 jaar. Vier van de vijf worden verdacht van heling, witwassen, tientallen inbraken en het deelnemen aan een criminele organisatie.

De politie viel dinsdagmorgen op de Rijnstraat, de Oude Graafseweg, de Honigraat en de Zwanenveld 52e straat woningen binnen. Onder leiding van een rechter-commissaris werden zoekingen verricht. Er werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Deze werden in beslag genomen. Ook werden vuurwapens en hennep aangetroffen. De politie verwacht vier van de vijf verdachten vrijdag voor te geleiden voor de rechter-commissaris.

5e verdachte
De vijfde verdachte, een 34-jarige Nijmegenaar werd aangetroffen in één van de woningen die door de politie bezocht werden. Hij is wél als verdachte aan het bureau geweest maar had met dit onderzoek niets van doen.

Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten. De politie zet het onderzoek voort.