Op vrijdag 18 april opent Dille & Kamille in Nijmegen haar nieuwste winkel, aan de Lange Hezelstraat. De officiële opening wordt verricht op donderdagavond 17 april, door burgemeester Hubert Bruls. Na meer dan 35 jaar is deze woonwinkel dus terug in de stad, ooit was er namelijk een Dille & Kamille vestiging in de Priemstraat.

Op ca. 300 m2 winkeloppervlak presenteert Dille & Kamille meer dan 3.000 verschillende artikelen voor huis, tuin en keuken. De inspiratie begint al buiten, met (kruiden)planten en tuingereedschap. Binnen is het een gezellige mix: keukengerei en alles om zelf te bakken, basic servies en glaswerk, schorten en tafelkleden, houten stoelen, maar ook badspulletjes, manden, poetsborstels, houten speelgoed en schrijfwaren. Winkelmanager Angélique Berbé is ook trots op de ‘proeverij’: “Hier vind je meer dan 60 verschillende keukenkruiden, biologische koffie, onze eigen theelijn, jam en chutney, pasta, olijfolie en nog veel meer lekkers. Aan de leestafel kom je even tot rust met een kop thee of koffie.”

Een prachtig pand met historie
De gezellige, authentieke Lange Hezelstraat, is de ideale locatie: in het prachtige, historische winkelpand op nr. 75 komt de echte Dille & Kamille-sfeer optimaal tot zijn recht. “Het pand dateert uit de Middeleeuwen”, vertelt historica Willy Niessen. “We weten dat ca. 1500 hier al mensen woonden, toen stond het er dus al. Later is er steeds meer aan- en bijgebouwd, o.a. een zoutkeet en wijnkelders. Door de eeuwen heen woonden er in dit zgn. ‘stadskasteel’ aanzienlijke burgers, o.a. schepenen en burgemeesters.”
In de winkel getuigen veel historische details van deze rijke geschiedenis. Bijzonder bijvoorbeeld is de haardstede – straks een opvallende plek achter de toonbank – met de steentjes met de rode leeuwtjes, daterend van rond 1620. Verderop in de winkel is bij de verbouwing een prachtige Middeleeuwse muur blootgelegd.

Met respect voor het milieu
Bij de inrichting van het winkelpand werd, geheel volgens de Dille & Kamille-filosofie, gewerkt met zoveel mogelijk milieusparende materialen. De eikenhouten vloer werd behandeld met duurzame lak op waterbasis. Alle voor de inrichting gebruikte hout draagt overigens het FSC of PEFC-keurmerk. Zowel de basisverlichting van de winkel als de klimaatinstallatie en het ventilatiesysteem zijn energiezuinig.

Natuurlijke eenvoud voor huis, tuin en keuken
Tijd nemen voor jezelf en je omgeving, zorg voor de natuur en genieten van alledaagse dingen in de geborgenheid van je (t)huis, daar draait het om bij Dille & Kamille. “Onze spullen zijn functioneel, basic maar mooi van vorm en duurzaam”, zegt Angélique. “Bovendien zijn ze bij voorkeur gemaakt uit natuurlijke materialen of van biologische oorsprong. ‘Natuurlijke eenvoud’ noemen we dat.” De winkelmanager is erg blij met de reacties van de Nijmegenaren. “Aan wie ik ook vertel over de komst van Dille & Kamille, iedereen is enthousiast. Heel Nijmegen is dan ook van harte welkom in onze prachtige nieuwe winkel!”

Praktisch Dille & Kamille
Lange Hezelstraat 75
6511 CD Nijmegen
www.dille-kamille.com
Openingstijden: maandag: 12.00u – 18.00u
                                dinsdag/woensdag/vrijdag: 9.30u – 18.00u
                                donderdag: 9.30u – 21.00u
                                zaterdag: 9.30u – 17.30u
                                zondag: 12.00u – 17.00u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.