Wijchen – Vanavond staat in de basketbal eredivisie de eerste ontmoeting in de 1e ronde play-offs gepland. Voor bepaalde mensen in de basketbalwereld het echte begin van het seizoen. Nu gaat het er in onderlinge duels om spannen wie aan het eind van het jaar met de prijzen in de handen staat. In de reguliere competitie eindigde Matrixx Magixx uiteindelijke 6e. De ploeg lijkt echter op tijd in vorm te komen. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen speelden de limoengroenen nog uit bij Gasterra Flames uit Groningen, die ruim op de eerste plaats eindigden. De wedstrijd werd uiteindelijk met miniem verschil verloren: 71-69. De wedstrijden daarvoor liet Matrixx Magixx al een licht stijgende lijn zien in het spel.

Vanavond mag Matrixx Magixx het eerst uit opnemen tegen Den Helder. De ploeg uit de havenplaats eindigde 3e in de competitie, en dus zullen de Wijchenaren vol aan de bak moeten. De 1e ronde van de play-offs gaat over 3 wedstrijden, waarin het eerste team dat 2 wedstrijden pakt doorgaat. Vanavond zal er dan ook al meteen veel op het spel staan.

De wedstrijd tussen Den Helder en Matrixx Magixx zal om 19.30 beginnen in Den Helder, zondag volgt om 16.00 uur de return in het eigen Arcus.