NijmegenMet de Special Olympics Nationale Spelen 2014 nog in het verschiet deze zomer, is de werving voor de organisator van de Nationale Spelen 2016 al in volle gang.  De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Nijmegen, Wijchen en Groesbeek zitten gezamenlijk in de race om organisator van het evenement in 2016 te worden.

 

De deadline voor het inleveren van het bidboek was 10 januari 2014, waarna een bidcommissie van deskundigen heeft besloten om met Nijmegen, Wijchen en Groesbeek verder te gaan. Op basis van het bidboek en een bezoek aan de locaties wordt uiteindelijk door Special Olympics Nederland besloten of Nijmegen, Wijchen en Groesbeek geschikt zijn om de Nationale Spelen in 2016 te organiseren. Toewijzing van het evenement wordt op zondag 15 juni tijdens de sluitingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen 2014 in Heerenveen bekendgemaakt.

 

Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Stichting Onbeperkt Sportief, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 180 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

 

Changing lives, changing attitudes

 De hoofdsponsors zijn: AEGON, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.