Ramon Barends stapt op als politiek leider

De kiezer heeft gesproken op 19 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De uitspraak van de kiezer is hard aangekomen bij de combinatie van Onafhankelijke Nijmeegse Partij en PSP’92. De lijsttrekker van de ONP/PSP’92 heeft tijdens de zitting van het Centraal Stembureau waarin de verkiezingsuitslag definitief vastgesteld werd gemaakt aangekondigd dat hij consequenties trekt uit de uitslag en het stokje aan de nummer 2 van de lijst overgeeft.

Ramon Barends zei tijdens de zitting het volgende: “De verkiezingen van 2018 zijn nog ver weg. Toch weet ik al iets over die verkiezingen. Ik zal die verkiezingen niet meemaken als lijsttrekker. De verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag heeft bij mij persoonlijk de electorale wonden uit 2010 opnieuw opengereten. Vanaf de beëdiging van de nieuwe gemeenteraad is onze nummer 2, Sent Wierda, onze nieuwe partijleider. Ik heb het volste vertrouwen in Sent Wierda. Hij zal dingen anders doen dan ik, maar hij zal mijn kernwaarden goed kunnen verdedigen. Ik vraag de gemeente Nijmegen om mijn nieuwe politieke leider een eerlijke kans te geven.”

De ONP heeft in 2010 ook deelgenomen aan de verkiezingen en behaalde toen 119 stemmen. Bij de verkiezingen afgelopen woensdag behaalde de combinatie ONP/PSP’92 256 stemmen. Er zijn ongeveer 1900 stemmen nodig voor een raadszetel.

Ramon Barends zal zich blijven inzetten voor een leefbaar Nijmegen door de ONP en de PSP’92 in Nijmegen met goede raad bij te staan. Ook zal hij als belangenbehartiger via nieuw Leefbaar Nijmegen aandacht blijven vragen voor inspraak en de radikale democratisering van de samenleving. Verder zal Ramon Barends aan zijn netwerk in de provincie Gelderland meer aandacht kunnen geven nu hij niet meer als politiek leider in Nijmegen actief is. Hij is politiek-maatschappelijk actief binnen de Gelderse Federatieve Onafhankelijke Partijen/nieuw Leefbaar Gelderland waar hij zich met name ten doel heeft gesteld om mensen en bestuurslagen te verbinden.

Nieuwe politiek aanvoerder van de ONP/PSP’92

De nieuwe lijsttrekker van ONP/PSP’92 is Sent G. Wierda uit Lent. Hij is geboren in Heerenveen (1983). Sent is sinds 2009 actief betrokken bij de Onafhankelijke Nijmeegse Partij. Na de verkiezingen van 2010 heeft hij korte tijd afstand genomen van de politiek. Sinds 2013 is hij bestuurlijk betrokken bij de PSP’92.

Sent is een geboren Fries en is voor zijn studies naar Nijmegen gekomen. Hij is na zijn studies aan de HAN en de RU in Nijmegen blijven plakken. Hij houdt van de stad en beschouwt Nijmegen en nu Lent als zijn thuis. Voor Sent is het progressieve karakter een van de pluspunten van Nijmegen, naast de natuur, het cultureel klimaat en diverse sportfaciliteiten waar hij graag gebruik van maakt.

Sent Wierda is actief lid geweest van studentendebatvereniging Trivium, schaatsvereniging Lacustris en roeivereniging Phocas. Hij heeft zes keer de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Als hoofdbezigheid is Sent schrijver.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.