NEC verdient overwinning, maar speelt slechts gelijk

Nijmegen – NEC is er vanmiddag niet in geslaagd de 3 punten in eigen huis te houden. Tegen FC Utrecht werd er een gelijkspel uitgesleept, maar NEC had zeker aan het einde recht op de 3 punten, het werd 2-2. NEC kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar vond op zoek naar de voorsprong steeds Utrecht-doelman Ruiter op zijn pad. De doelman wist met enkele fraaie saves te voorkomen dat NEC er uiteindelijk met de 3 punten vandoor ging. Met dit gelijke spel schiet NEC eigenlijk niks op, het is slechts een puntje weggelopen van de nummer laatst Roda, dat gisteravond al met 2-1 verloor bij Heracles Almelo.

Voor de wedstrijd zondagmiddag in het Goffertstadion trad NEC aan met liefst 6 andere basisspelers in vergelijking met het verloren degradatieduel tegen Roda JC van vorige week. Meest opvallende wijziging was misschien wel de doelman, Gentenaar stond tussen de palen in plaats van de matig presterende Johnsson. Het scoreverloop was niet in het voordeel van NEC, tot twee keer toe moest het zich terug knokken van een achterstand. Na de 1-0 van Bulthuis(vrije kopbal) scoorde Higdon snel daarna de 1-1, eveneens via een kopbal. Op slag van rust schoot Toornstra tegen de verhouding in de 1-2 binnen, vlak nadat Hemlein oog in oog met Ruiter had verzuimd te scoren. In de tweede helft was er nog maar 1 ploeg aan het voetballen, en dat was NEC. De 2-2 viel via de prima spelende Jantscher in minuut 60. In de slotfase hield Utrecht stand via Ruiter, die een stortvloed van schoten op doel wist te keren.

Volgende week mag NEC het uit opnemen tegen het Friese SC Heerenveen, dat al zo goed als zeker is van het behalen van de play-offs voor Europees voetbal.