NEC laat opnieuw kostbare punten liggen

Nijmegen – NEC is er dit weekend niet in geslaagd de 3 punten in eigen huis te houden. In een wedstrijd die op papier mogelijkheden bood, werd tegen Heracles Almelo met 1-2 verloren. De beslissende goal(1-2) werd ver in de blessuretijd gescoord door Matthew Amoah, op het moment dat Heracles Almelo al een rode kaart had moeten incasseren. Na de wedstrijd kwamen supporters opnieuw verhaal halen bij de hoofdingang van het stadion.

NEC begon al bijzonder matig aan de wedstrijd afgelopen zaterdag. Na slechts enkele minuten moest doelman Gentenaar, afgelopen woensdag nog debet aan de bekeruitschakeling tegen Zwolle, in actie komen toen Linssen een verre uittrap uitstekend aannam en vrije doortocht had richting het doel van NEC. Keeper Gentenaar was vervolgens nog een paar keer belangrijk met ingrepen. Het was wachten op het doelpunt van Heracles, toen NEC-spits Higdon ineens toesloeg. Hij kreeg de bal in de diepte aangespeeld en met een tikje passeerde hij Heracles-keeper Pasveer.

Heracles bleef echter de grootste mogelijkheden krijgen voor rust. Na rust waren de rollen volledig omgedraaid. NEC kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar Heracles scoorde. Een tiental minuten voor tijd wist back Davidson de bal binnen te prikken na gepruts in de Nijmeegse defensie. Mike te Wierik van Heracles kreeg daarna zijn 2e gele kaart en dus moest Heracles door met 10 man. In een slotoffensief van de thuisploeg bleven kansen uit, maar aan de andere kant wist Amoah het net wel te vinden. Opnieuw was de verdediging niet bij de les.

Dankzij de nederlaag blijft NEC slechts 2 puntjes verwijderd van de laatste plaats. Omdat ook Roda JC gisteren in eigen huis verloor van RKC Waalwijk, komt NEC voorlopig met de schrik vrij. Ontlopen van de nacompetitie is echter zo goed als onmogelijk. Supporters kwamen na de wedstrijd nog verhaal halen voor het stadion, waarna er een algehele afsluiting van de Goffert volgde. De rust keerde even later weer terug.