NEC knokt zich naar knap gelijkspel in Heerenveen

Nijmegen – NEC heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd bij Heerenveen knap gelijkgespeeld. In de wedstrijd tegen de Friezen zag het er lang naar uit dat NEC met 0 punten huiswaarts werd gestuurd, maar het venijn zat wederom in de staart. In deze fase, waarin elk punt wenselijk is, heeft NEC nog haar wedstrijden waarin punten kunnen worden gepakt. De laatste 3 wedstrijden van het seizoen zijn bij Ajax en AZ uit, Twente komt dan nog op bezoek. Door het gelijke spel van NEC loopt het weer een punt uit op directe concurrent voor degradatie, Roda JC.

De ploeg van Anton Janssen blijft zodoende hoop houden op lijfsbehoud, al zag het daar zoals gezegd lang niet naar uit. In Friesland begon de Nijmegenaren veel te slap aan de wedstrijd. Ook Heerenveen begon echter heel matig, en dit zorgde ervoor dat er de eerste 30 minuten vrijwel niks te genieten viel. Vanuit het niets kwam Heerenveen toch op voorsprong, Basacikoglu kreeg van de spelers van NEC vrije doortocht en kon uit vrije positie uithalen vanaf de 16 meter, wat resulteerde in de 1-0. Nog voor rust leek het duel vervolgens nog beslist te worden. Van La Parra werd onderuit gehaald door Van Eijden(heel licht vergrijp) en Finnbogason kon vanaf de stip de 2-0 aantekenen.

In de rust greep trainer Janssen in; Jahanbakhsh en Gravenberch kwamen binnen de lijnen voor Hemlein en Jantscher. Dit bleek echter weinig effect te hebben. Een kans van Rieks werd gered door de keeper van Heerenveen, Finnbogason mistte van dichtbij oog in oog met Gentenaar. De aansluitingstreffer viel in de 78e minuut, Higdon scoorde opnieuw op aangeven van Jahanbakhsh. Rondom het doelpunt van Heerenveen raakte Ziyech met een vrije trap de lat, Otigba overkwam hetzelfde in een corner voor de Friezen. Van Eijden mocht even later inrukken na een 2e gele kaart(opnieuw overdreven). Zodoende leek de wedstrijd over, maar NEC wist uit een vrije trap toch nog gelijk te maken. Rieks blokte meerdere malen schoten van zijn medespelers, alvorens uit de draai de 2-2 binnen te werken.