NEC als grote verliezer uit Eredivisie-weekend

Nijmegen – Wat van te voren al werd beschouwd als misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar, mondde voor NEC uit in een afgang. De ploeg van trainer Janssen (ziek en dus afwezig) kwam er tegen Roda JC eigenlijk geen moment aan te pas, en verloor dan ook terecht met 3-1 in Kerkrade. De Nijmegenaren leken geen moment te beseffen wat er eigenlijk op het spel stond, en werden afgetroefd door een veel feller in Roda JC. Ruim 800 meegereisde NEC-supporters werden hiermee in de kou gezet door de selectie van NEC.  Met name keeper Johnsson zakte flink door de ondergrens en was debet aan de eerste 2 tegengoals.

Het eerste doelpunt van Roda JC werd veroorzaakt door veel te lang treuzelen van keeper Johnsson, waarna hij de bal recht tegen de jagende Powel aanschoot. Volgens de scheidsrechter was er geen sprake van hands, en Berry Powel kon vervolgens met speels gemak de bal breed leggen op Hupperts die de bal in een leeg doel kon werken. Aan de andere kant kreeg NEC slechts enkele mogelijkheden die niet konden worden omgezet in een doelpunt. Roda JC scoorde nog wel een keer in de 1e helft, ware het niet dat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding alvorens Berry Powel het net wist te vinden.

De onderbreking tussen beide helften kon NEC blijkbaar niet motiveren om het over een andere boeg te gooien. Binnen een kwartier kon Roda JC uitlopen naar 3-0. Opnieuw een blunder van Johnsson (veel te ver voor het doel na vrije trap Höcher) en slap ingrijpen van de NEC verdediging (2e goal Hupperts) zorgden voor een snelle genadeklap voor NEC. Kort daarna leek NEC echter pas door te hebben wat er werd verwacht, toen Higdon de bal binnen wist te werken in de rebound. Na de 3-1 duurde het echter weer even voordat NEC wat kon laten zien voor het doel van Roda JC.

Pálsson kreeg zo’n 10 minuten voor tijd misschien nog wel de beste kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet in vrije positie was veel te wild en eindigde zowel over als naast het doel van Kurto. Daarna wist NEC geen vuist meer te maken en het verloor dan ook op trieste wijze van een veel feller Roda JC.

Na afloop van de wedstrijd werd de spelersbus opgewacht door een woedende menigte supporters van NEC. Dit leidde tot schermutselingen waarbij rake klappen vielen. Met name Koolwijk en Gentenaar moesten het ontgelden, evenals enkele stewards. De spelersgroep vluchtte hierop het stadion in, die nog kort werd bestormd. De supporters waren woedend en tot tranen geroerd, hun club lijkt af te stevenen op directe degradatie als er niet snel iets gebeurd binnen het team.