Nijmegen – In navolging van MBO-school het Noorderpoort college in Groningen, gaat ook het MBO in Nijmegen staken. Het gaat dat samen doen met het MBO in Arnhem. In Groningen waren gistermiddag al 58 werknemers van het MBO aan het staken. Volgens de werknemers van de MBO’s is de werkdruk veel te hoog op de scholen, de leraren zouden veel te veel werk moeten verrichten rondom het lesgeven zelf. Met name de werkplannen die scholen om de haverklap presenteren is voor de leraren een bron van irritatie. Naast de klachten over werkdruk, vinden werknemersorganisaties ook dat de werknemers er 3 procent loon bij zouden moeten krijgen.

De acties zoals die nu op touw worden gezet, zijn in eerste instantie bedoeld als signaal. Naast Nijmegen en Arnhem, zijn ondermeer in Zuid-Holland en Limburg ook geluiden te horen over stakingen in het MBO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.