Matrixx Magixx verliest kansloos van SPM Shoeters

Nijmegen/Wijchen – Matrixx Magixx is er gisteravond niet in geslaagd te stunten tegen SPM Shoeters. Voor het massaal gekomen publiek in de Arcus viel er weinig te juichen. Alleen in het 1e kwart kon Matrixx Magixx meekomen met SPM Shoeters, maar daarna was de partij vrij snel gespeeld. De nederlaag is geen schande, SPM Shoeters speelt dit seizoen erg goed en verstevigde haar 2e plaats gisteravond in Nijmegen. Het werd 66-83 voor de SPM Shoeters.

Bij de thuisploeg was vooral Kelvin Martin op schot. De in januari opnieuw overgekomen Amerikaan liet weer enkele fraaie staaltjes basketbal zien, waaronder een prachtige dunk aan het eind van de eerste periode. Het was het einde van een kwart waarin beide teams open en fris aanvallend speelden, er vielen dan ook veel schoten binnen. Na Q1 stond het nog slechts 19-24, toen was er dus nog niet veel aan de hand. In Q2 wist Den Bosch echter uit te lopen op Matrixx Magixx. In de grote pauze stond de cijfers 32-45 op het scorebord. Van deze achterstand zou Magixx uiteindelijk niet meer terugkomen.

Ook in Q3 waren de SPM Shoeters eigenlijk heer en meester, en het liep verder uit naar een 46-67 voorsprong. Matrixx Magixx deed er daarna nog alles aan terug te komen in de wedstrijd, en wist het gat nog te verkleinen tot 12 punten, maar door technische fouten was het verzet gebroken. SPM Shoeters wist de wedstrijd rustig op routine uit te spelen en won uiteindelijk volledig verdient met 66-83 van Matrixx Magixx.

De Nijmeegse basketbaltrots mag zaterdag op bezoek in Rotterdam. De Rotterdammers staan op dit moment op een degradatieplek en zullen er dus alles gaan doen tegen Matrixx Magixx.