Nijmegen – In de voorlopige tussenstand van 22.30 uur is het een en ander duidelijk geworden. PvdA, 4 jaar geleden nog samen met GroenLinks de grote winnaar in Nijmegen, heeft gaat een flinke stap achteruit. Het is weggevaagd door de andere linkse partijen, maar dan met name de SP. De SP wordt volgens de voorlopige prognose de grootste partij in Nijmegen. Ook GroenLinks blijft onverminderd groot in Nijmegen, D66 slaat ook een flinke slag.

Naast de zeer matige tussenstand voor PvdA moet er vanavond nog een coalitiepartij flink slikken in Nijmegen. VVD heeft evenals PvdA een stap achteruit gemaakt, hun bepalende rol in Nijmegen lijkt over. De lokale partijen als VSP, de Nijmeegse Fractie en ONP/PSP’92 lijken flink te hebben gewonnen. Deze tendens dat lokale partijen wel eens zouden kunnen gaan verrassen werd de afgelopen weken al duidelijk gemaakt.

De officiële uitslag zal waarschijnlijk vlak na middernacht duidelijk worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.