Nijmegen – Het akkoord dat NXP en FNV aan het begin van de week sloten, is gekraakt  door de leden van het CNV. De leden van het CNV hadden een salarisverhoging geëist van 4,5% en dan moest verder de kous af zijn. NXP bood tot 4,2% loonsverhoging, maar binnen deze regeling is door NXP ook nog een verhoging van de pensioenpremie met 1% opgesteld.

Volgens een meerderheid van de leden van het CNV is dit nog lang niet voldoende. Ook de bonusregeling die zou worden aangepast binnen NXP, is door CNV als onvoldoende beoordeelt. Voor volgende week staat een ledenvergadering gepland, en zal worden bekeken wat de vervolgstappen zijn van CNV. Of de onderhandelingen moeten worden heropent is nog niet helemaal bekend, dit hangt ook mede af van de besluiten binnen andere bonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.