Tafeltennis Nijmegen is zaterdag 1 februari de voorjaarscompetitie in de landelijke 3de divisie (poule C) met winst begonnen. Op bezoek bij Huizen gingen de bezoekers met zes punten lopen.

Grote man aan Nijmeegse kant was Fons van Workum (foto). De Nijmegenaar kwam in de loop van de wedstrijd steeds beter in zijn spel, zodat uiteindelijk ook kopman Gijs Molenaar in een schitterende vijfgamer het hoofd moest buigen voor een ontketende Van Workum. Eerder versloeg Fons al Frank Bilius en Patrick Visser.
Tevens opmerkelijk was het landelijk debuut van youngster Martijn Wiltink, die met goed en onbevangen spel twee Huizenaren in het stof liet bijten. Alleen de degelijke Molenaar was hem te machtig. Daarmee blijkt de trainingsarbeid die de negentienjarige goedlachse Oosterhouter verricht hem bepaald geen windeieren te leggen.
Erik Kruisselbrink moet terugkijken op een zeer matige middag in Huizen, met slechts een maal winst tegen generatiegenoot Bilius. Laatstgenoemde ontboezemde ooit een jeugdtrauma te hebben opgelopen tegen Kruisselbrink in de tijd dat er nog met één kleur rubbers gespeeld mocht worden. Dat trauma werd zaterdag enigszins maar niet helemaal verwerkt.
Aangezien het dubbelspel een prooi werd voor de thuisploeg, prijkte er na ruim vijf uur spelen een 4-6 eindstand in het voordeel van de ploeg van coach Gerald van Grunsven op het scorebord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.