Nederlands componist/luitspeler Jozef van Wissem komt naar LUX. Hij componeerde de soundtrack van Only Lovers Left Alive (2013), de nieuwste film van Jim Jarmusch. Op 16 februari neemt Jozef van Wissem zijn luit mee naar Nijmegen voor een speciaal filmconcert waarin hij beelden van de film live begeleidt.

 

De combinatie van Jozef van Wissem’s composities met beelden uit Only Lover Left Alive belooft zowel een uniek samenspel als een unieke ervaring te zijn voor liefhebbers van film en muziek.

 

Cannes Award winnaar

Jozef van Wissem ontving voor het componeren van de soundtrack van de film Only Lovers Left Alive de prestigieuze Cannes Soundtrack Award.

 

Het is niet de eerste keer dat de componist en regisseur samen werkten. In 2012 bracht Van Wissem drie zeer goed ontvangen albums uit waarin Jarmusch’ zang en gitaarspel te horen zijn. Tevens is hoofdrolspeelster Tilda Swinton uit Only Lovers Left Alive op een van zijn werken te horen. Van Wissem’s composities zijn zwaar, mystiek en gelegen in hypnotische duisternis. “De soundtrack vertelt echt een groot deel van het verhaal.” Aldus Jozef van Wissem.

 

Only Lovers Left Alive

De beelden komen uit de film Only Lovers Left Alive waarin underground muzikant Adam (Tom Hiddleston) in Detroit een afgezonderd bestaan leidt. Buiten dat is hij ook nog eens een vampier met zware depressie. Zijn eeuwige liefde Eve (Tilde Swinton) maakt zich zorgen om Adam’s depressie en keert terug. Adam’s leven bloeit weer op, maar wordt onder druk gezet wanneer Eve’s opstandig jong zusje Ava (Mia Wasikowska) verschijnt. Is de liefde en overlevingskracht tussen Adam en Eve voldoende om een donkere wereld vol haat en liefde te overleven?

 

Kortingsactie

Het filmconcert vindt om 16.00 uur plaats in LUX. Een kaartje is verkrijgbaar tegen het regulier tarief. Bezoekers van de film Only Lovers Left Alive krijgen bij inlevering van hun filmkaartje € 2,00 korting op het filmconcert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.