Geldrop – Twee mannen zonder vaste woon- en/of verblijfplaats zijn dinsdag aangehouden omdat in de tuin van de woning waar zij verbleven twee gestolen fietsen werden aangetroffen. De fietsen bleken de afgelopen weken in Nijmegen te zijn gestolen. Beide verdachten, van 36 en 23 jaar, zijn op het politiebureau verhoord, waarna zij in vrijheid zijn gesteld. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De fietsen zijn in beslag genomen en gaan terug naar de rechtmatige eigenaren. Een van de fietsen werd uit een schuur bij een woning gehaald. Iets dat we de laatste weken ook vaker zien terugkomen in Geldrop-Mierlo.

Meer fietsdiefstallen bij woningen
In Geldrop zien we de laatste weken ook dat steeds meer fietsen gestolen worden uit schuurtjes, bergingen of uit de tuin van een woning. De diefstallen bij het NS-station aan de Parallelweg en in het centrum zijn op dit moment teruggelopen. Dit jaar werden tot en met 10 februari 34 fietsen gestolen in Geldrop-Mierlo, waarvan 8 bij het NS-Station. De overige fietsen werden voor het merendeel gestolen bij woningen.

Op de Elendil werden op 31 januari 4 onafgesloten fietsen uit een afgesloten tuin gestolen. Ook op het Elrond werd van 6 op 7 februari uit een schuur van een woning een fiets gestolen. Hier kwam de dader(s) via een afgesloten tuinpoort in de tuin om zo de fiets uit de schuur te halen. Op de Slinge werd een onafgesloten fiets uit een tuin van een woning weggehaald op klaarlichte dag. Voorbeelden die aangeven dat het ook belangrijk is om uw fiets bij uw woning of bij de woning van iemand anders goed op slot te zetten en het liefst met een kabelslot aan een ander voorwerp vast te zetten. Als u uw fiets in een schuurtje zet, sluit het schuurtje dan goed af en zet ook uw fiets op slot. Een afgesloten tuinpoort is helaas niet voldoende om fietsdiefstal te voorkomen.

Fietsdiefstalpreventie
Naast het op slot zetten van uw fiets kunt u de fietsenmaker uw postcode en huisnummer in het frame laten graveren. Ook is het verstandig de fiets met een extra beugel- of kabelslot vast te zetten aan een paal of aan de fiets van iemand waar u mee samen bent. Als u uw fiets zo kunt plaatsen dat u hem nog kunt zien (bijvoorbeeld tegenover het terras), doe dat dan. Zet uw fiets ‘s avonds of ‘s nachts niet op een onverlichte plaats. Als u uw fiets thuis in uw schuur, berging of garage zet, zorg dan voor een goed slot op die deur. Laat uw tweewieler niet onafgesloten op een oprit staan. In het centrum van Geldrop vindt u de gratis bewaakte fietsenstalling op het parkeerterrein Achter de Kerk en kunt u bij het NS-station gebruik maken van een fietskluis. Maak gebruik van deze faciliteiten, voorkomen is beter dan genezen. Op http://www.goedopslot.nl/ vindt u meer informatie over diefstalpreventie van tweewielers.

Aangifte doen en verdachte situaties melden
Als uw fiets toch gestolen wordt, doe daar dan meteen aangifte van bij de politie. Dat kan ook via onze internetsite www.politie.nl

Het is belangrijk dat u uw fiets goed kunt omschrijven als u aangifte doet. Weet u bijvoorbeeld alleen maar dat het een groene damesfiets met een kinderstoeltje is, dan wordt het een stuk moeilijker om uw tweewieler op te sporen. Bent u getuige van een fietsdiefstal of ziet u iets verdachts dat hiermee te maken kan hebben, neem dan contact op met de politie in Geldrop via 0900-8844. Uw informatie is voor het oplossen van de fietsdiefstallen voor de politie belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.