Wereldrecordpoging paaldansen

De International Pole Sport Federation (IPSF) organiseert zaterdag 22 februari een wereldrecordpoging paaldansen: met zoveel mogelijk deelnemers tegelijkertijd een routine dansen. Deze start exact om 11.00 uur en wordt met videocamera’s opgenomen. In Nederland doen meerdere dansscholen mee.

Doel van deze internationale recordpoging is de paaldanssport, die zich in een sterk stijgende populariteit mag verheugen, in de schijnwerpers te zetten. Met een officiële registratie door Guinness World Records wil initiatiefneemster KT Coates, voorzitster van de IPSF, het record uit 2006 verbreken. Toen wist zij meer dan 300 deelnemers op de been te brengen en daarmee ruim 50.000 Britse pond op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Hetzelfde goede doel staat op 22 februari aanstaande centraal. Iedereen die meedoet doneert 15 euro.

In Nederland verlenen twaalf paaldansscholen hun medewerking aan de recordpoging, waaronder de zes vestigingen van Chalans: Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Arnhem, Den Bosch en Maastricht. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, ook beginners, want de organisatie kiest voor een eenvoudige en toegankelijke choreografie. Deze is overal exact gelijk, net als de gekozen muziek en het aanvangstijdstip: 11.00 uur. De IPSF moedigt de dansers aan zich te laten sponsoren voor het goede doel. Degene die het meeste geld ophaalt wint twee tickets voor het Wereldkampioenschap Paaldansen plus een reiskostenvergoeding van 100 pond. Een vergelijkbare prijs is er voor de school met het grootste aantal deelnemers.

In alle steden zullen minimaal 2 notarissen, wethouders en/of burgemeesters op de dansscholen aanwezig zijn om erop toe te zien dat alles correct verloopt en om ook zo hun bijdrage te leveren aan het KWF Kankerbestrijding en deze paaldans recordpoging..

Kortom, een bijzondere recordpoging vanuit een spraakmakende sport, met bovendien een goed doel. Meer informatie staat op www.chalans.nl, waar iedereen die wil meedoen aan dit evenement zich kan inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.